Lunar Gateway

Infotaula vehicle espacialLunar Gateway
Imatge
Informació general
Tipusestació espacial, laboratori espacial i estructura o edifici proposats Modifica el valor a Wikidata

Llançament
Datanovembre 2024 Modifica el valor a Wikidata
Vehicle de llançamentFalcon Heavy Modifica el valor a Wikidata

Punt de sortidavalor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Especificacions
Paràmetres orbitals
Tipus d'òrbitanear-rectilinear halo orbit (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

La Lunar Gateway és un concepte d'estació espacial situada a l'espai cislunar liderat pels socis de l'actual Estació Espacial Internacional (ISS per les seves sigles en anglès): ESA, NASA, Roscosmos, JAXA i CSA per ser construïda a partir del 2020.[1][2][3] Està en fase de definició i està previst un sistema de generació d'energia i de propulsió, un petit hàbitat per la tripulació, capacitat d'acoblament, una esclusa d'aire i mòduls logístics.

L'estació s'usaria com a punt d'aturada pel vehicle proposat Deep Space Transport, que és un concepte de vehicle reusable, amb propulsió elèctrica i química dissenyat específicament per missions tripulades a Mart.[1][4] Si s'obtenen els fons necessaris, la Gateway es dissenyarà i s'utilitzarà en col·laboració amb empreses comercials com a estació de pas de missions tant robòtiques com tripulades a la superfície lunar i per viatges a Mart.

  1. 1,0 1,1 Hambleton, Kathryn «Deep Space Gateway to Open Opportunities for Distant Destinations» (en anglès). NASA, 28-03-2017. Arxivat de l'original el 2017-09-27 [Consulta: 27 gener 2018].
  2. «Новости. РОСКОСМОС - NASA. СОВМЕСТНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ ДАЛЬНЕГО КОСМОСА» (en rus). [Consulta: 27 gener 2018].
  3. «NASA and Russia Partner Up for Crewed Deep-Space Missions». Space.com.
  4. Robyn Gatens, Jason Crusan «Cislunar Habitation & Environmental Control & Life Support System». www.nasa.gov. Arxivat de l'original el 2017-03-31 [Consulta: 27 gener 2018].

From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Nelliwinne